I USA finns det två idrotter som drar till sig amerikaners intresse mer än någon annan idrott, och det är basket och Amerikansk fotboll, kallad fotboll rätt och slätt. Amerikansk fotboll har inte särskilt många likheter med europeisk fotboll utan har lånat grunddragen från den engelska rugbyn. Det är tillåtet att hålla bollen med händerna och springa, vilket är det mest otillåtna i vanlig fotboll.

Amerikansk fotboll spelas på nästan alla colleges, universitet och högskolor. Det är fullt möjligt att ge sig av till USA på stipendium för att studera och spela fotboll vid ett amerikanskt college. Man kan göra ett test så kallat try-out på Bosön utanför Stockholm. Lyckas man bli antagen kan man få stipendium för att studera vid ett amerikanskt universitet eller högskola samtidigt som man tävlar för skolan.

Det är organisationen NCAA – National Collegiate Athletics Association – som delar ut stipendierna och som styr över den amerikanska college- och universitetsidrotten. NCAA utfärdar regler för vad som ska gälla inom idrotten på skolorna och dessa måste följas för att man inte som student-athlete ska få problem med sina stipendier och i värsta fall bli avstängd från studierna eller fråntagen sitt stipendium.

Favoritlaget i år kommer från Florida och heter Florida State Seminoles. De representerar Florida State University (FSU) och får genomgående låga odds från experterna. Seminoles spelade sin första säsong redan. 1947 och är ett anrikt lag. Laget är dessutom ett av tio lag som har den största vinstprocenten. De har varit mycket framgångsrika genom åren och många stjärnspelare har börjat i laget och gått vidare till professionellt spel.