Att träna styrkelyft kan du göra utan att ha någon utrustning alls. Med det sagt finns det ett par saker som ändå kan vara bra att ha. Läs mer här om det är något av sakerna nedan du tycker att du behöver.

Lyftarbälte

Ett lyftarbälte ger stöd åt bålen vilket gör att du kan lyfta mer vikt. Det är framförallt värdefullt i övningarna marklyft och knäböj där du kan räkna med att lyfta 5-10 kilo mer med bälte än utan. Om du tävlar behöver du dock se till att bältet är godkänt för detta ändamål.

Handledslindor

När du börjar bli stark och lyfter riktigt tunga vikter kommer du öka belastningen på lederna. Även om dina muskler växer följer inte alla delar av kroppen. Då är det dags att investera i handledslindor för att få bättre stabilitet i framförallt pressövningarna. Även här gäller att inte alla lindor är godkända för tävling vilket du behöver ha koll på.

Dragremmar

Ett annat vanligt lyftarproblem är att ha ett svagt grepp. Du kanske har tillräckligt med ryggstyrka för att lyfta 200 kilo, men händerna säger emot. Då är dragremmar en bra lösning. Dessa avlastar greppet och gör att du kan träna tyngre. Observera att dragremmar aldrig är tillåtna på tävling.