Liverpool FC är ett av de största klubblagen i världen, om inte det största när det kommer till antal fans. Liverpool var som mest framgångsrika under 70 och 80-talet. 1984 vann Liverpool FC titeln (Ligan, ligacupen och Champions League).

Liverpool FC har troligtvis den kändaste inmarschlåten, ”You will never walk alone”. Sedan Jürgen Klopp kom till klubben har man varit ett av Europas bästa klubblag. Pool har under Klopps ledning vunnit både ligan och Champions League.

Att besöka Anfield är oerhört mäktigt, då trycket på läktarna är ett av de bästa i hela Premier League.

Liverpool FC i Sverige

I Sverige är Liverpool ett väldigt populärt lag. Det började redan på 70-talet när Tipsextra visade Liverpools matcher på TVn. Det finns många Liverpool fans i Sverige, enligt mätning från tidningen Cafe var det bara Chelsea och Arsenal som hade fler fans i Sverige. Det finns även olika supporterklubbar i Sverige som ordnar resor till Anfield.

Liverpool merch

Om du är ute efter Liverpool merchendise så ska du surfa in på Sam Dodds hemsida. Det är nordens absolut största webb-butik, som enbart har Liverpool-prylar. Det finns allt från gosedjur till matchtröjor från 1989. Lagret ligger i Sverige och frakttiden är minimal.