En annan het match såhär i inledningen av NFL-säsongen var den mellan Baltimore Ravens och Pittsburg Steelers, det vill säga en match där 2013 och 2012 års Super Bowl vinnare ställdes mot varandra.

Viktig match tidigt på säsongen

Ofta brukar det kunna låta lite märkligt när man pratar om att matcher är viktiga när det är så pass tidigt på säsongen. För när dessa lag skulle mötas så hade man dittills bara spelat två omgångar, men faktum är att NFL är inte som exempelvis i hockeyns NHL där man spelar 82 matcher i grundserien och därefter slutspel. I NFL så spelar man under en 17-veckorsperiod bara 16 matcher totalt i grundserien. Därför är varje match viktig redan från början – inte minst om det är mot en svår konkurrent.På Tippat.se så oddsade man på en poängrik historia med över 43 poäng totalt under matchen med tanke på lagens inledande matcher där det blivit en helt del poäng. Ravens förlorade sin första match med 23-16 mot Bengals medan Steelers besegrade Browns med 30-27 efter att nästan ha tappat hela sin ledning från första halvlek. Man ledde nämligen med hela 27-3 inför den andra halvleken. Men man lyckades alltså hålla undan och vinna mot Browns. Det som blev mest omtalat efter matchen var dock inte Steelers horribla andra halvlek utan Antonio Browns karatespark mot Spencer Lanning – ta en titt här.

Ravens drog det längsta strået

Hur gick det då i matchen mellan Ravens och Steelers undrar kanske ni. Det blev till sist en ganska betryggande seger för Ravens efter att man kontrollerat matchen i alla dess fyra quarters. Endast i den andra quartern så lyckades Steelers hålla jämna steg, den slutade 3-3. Totalt så blev matchen 26-6 till Ravens efter quartersiffrorna 7-0, 3-3, 7-3 och 9-0.I vecka tre så möter Ravens Browns och Steelers möter Panthers.