Det kan vara frestande att fuska bort ett träningspass ibland för att träningskläderna luktar gammalt omklädningsrum. Genom att skaffa en extra uppsättning träningskläder (och gärna flera) löser du detta och kan hela tiden känna dig fräsch. Samtidigt som du kan variera din outfit efter humör och typ av träning. Det finns även träningsunderkläder som formar kroppen för att ytterligare boosta självkänslan.

Kläder efter väder

Gemensamt för träningskläder är att dom ska kännas lediga och lätta men samtidigt vara ändamålsenliga för just den/de träningsformerna du utövar. Utomhusträning ställer högre krav på tålighet och funktioner som genomsläpplighet av värme och fukt inifrån samt vind- och fuktskydd utifrån. Speciellt om du tränar ute året om. Medan kläder för inomhusträning gärna bör vara tunnare men fortsatt slitstarka.

Träningskläder liksom vanliga kläder speglar också din personlighet och idag finns det många fabrikat och stilar att botanisera bland. Om du plockar ihop några uppsättningar kläder i olika kombinationer och för varierande träningsformer så kommer du alltid kunna variera dig på gymmet eller i löparspåret. Samtidigt som förra passets klädval rumlar runt i tvättmaskinen utan att påverka ditt träningsschema. Med fräscha och varierande träningskläder blir träningen både roligare och effektivare.