National Football League, förkortat som NFL är en av världens största och mest spännande idrottsligor. Du kanske redan är en supporter av amerikansk fotboll och har stenkoll på ligan? Då håller du säkert koll på hur det går i matcherna och ser sammandrag och höjdpunkter på nätet.

Den mest amerikanska sporten av alla

Amerikansk fotboll är nog den idrott som allra mest karaktäriserar USA som idrottsnation. Medan man har många idrottare som glänser individuellt i till exempel friidrott och simning så är det lagidrotter som verkligen definierar idrottskulturen. Det finns få sporter som är så fysiskt krävande. Dessutom är den taktiska disciplinen av yttersta vikt vilket gör det till en oerhört intressant sport.

Klassiska lag

I NFL huserar flera av USA:s mest klassiska och välkända lag. Exempelvis Dallas Cowboys, New York Jets och Denver Broncos för att nämna några. Kanske är något av de lagen just ditt favoritlag, eller inte? Vidare finns det ju massor av mer klassiska lag som utgör ryggraden i amerikansk idrottskultur. Den som följer NFL och sitter uppe på nätterna för att kolla på matcher söker ofta efter kepsar, tröjor och andra prylar för att knyta an till den amerikanska idrottskulturen: du hittar det på nätet.