Ibland går saker sönder eller blir gamla och slitna på cykeln. Då är det dags att byta ut dem. Det kan också vara bra att byta däck och slang på cykeln om du exempelvis ska ut på cykelsemester och ska cykla långt. Säkerhet bör alltid komma i första hand och då är nya däck, tillsammans med en hjälm på huvudet avgörande.

Det finns flera fördelar med att handla dina varor från nätet. Du har mer att välja bland och det brukar i regel vara billigare. Antingen kan du googla efter en butik på nätet som säljer cykeltillbehör eller beställ här.

Se till att du har utrustning

Ska du ut och cykla långt är det även en bra idé att ha med dig extra utrustning om något skulle gå sönder på vägen. Något extra däck behöver du inte, men ett par slangar eller åtminstone verktyg och material för att laga en trasig slang. Då slipper du stå där på landsvägen med en punktering utan möjlighet att laga den.

En liten handpump är också en bra investering så att du kan pumpa upp däcket igen. Det är bättre att vara extra förberedd än att stå där med byxorna nere.