Huruvida man är intresserad av fotboll eller ej, så kan det vara något förvirrande att diskutera fotboll med en amerikan, innan man insett skillnaden med fotboll och fotboll. Här i Sverige benämner vi det amerikaner kallar för fotboll, som amerikansk fotboll och amerikanare säger soccer om det vi kallar för fotboll. Något invecklat kan tyckas.

Amerikansk fotboll

Sporten ligger ännu i sin vagga här i sverige och har inte vunnit mark bland medier. Trotts detta finns det fem distrikt med ca 45 lag, så sporten i sig är inte speciellt liten. Lagen sträcker sig från norr och Luleå Eskimos till söder med Ystad Rockets och man kan se att sporten tagit sig mer i den södra halvan av landet.orebro-sk-degerfors-if-fotboll

Fotboll

Däremot är den kontrasterande sporten fotboll, betydligt mer populär här i Sverige. Ännu är de två sporterna inga konkurrenter och fotbollens tid i rutan är säkrad ännu ett tag framöver. 2015 fanns det 3 184 föreningar med 338 819 registrerade spelare över 15 år.

Fotboll eller fotboll

För att återkomma till frågan i ingressen, så kan det vara förvirrande att diskutera fotboll med en  amerikan och oavsett sport, kan båda få ett bra utbyte av varandra och ett lärorikt samtal. För att verkligen veta vad de båda sporterna handlar om, är det bästa att få uppleva dem på plats, live och att helt enkelt få en paket upplevelse.