Bara någon dag innan de svenska mästarna i Amerikansk fotboll korades så drog så NFL-säsongen borta i Nordamerika äntligen igång. Kan Seattle Seahawks försvara titeln eller blir det en ny mäster denna säsong?

Crusaders svenska mästare

Vi skrev i ingressen att de svenska mästarna i Amerikansk fotboll korats, närmare bestämt så gjordes detta den sjunde september. Och innan vi går över till att berätta om starten av NFL så kan vi berätta att det var återigen Carlstad Crusaders som blev mästare efter seger mot Örebro Black Knights i finalen på Tele2 Arena. Med resultatet 49-9 så kunde Crusaders säkra sitt femte raka sm-guld. Här ser ni bilder från finalen ifjol som i år blev en repris av föregående års final.

NFL i London

Men nu till NFL, som till skillnad från den svenska Superserien nu drar igång istället för att ha sitt avslut, och det ser ut att bli en rafflande säsong – som alltid. För dig som direkt får blodad tand så kan vi berätta att man även detta år har möjlighet att se NFL-matcher i London. I slutet av september så möts Oakland Raiders och Miami Dolphins och en månad senare, i oktober, så är det Atlanta Falcons och Detroit Lions som drabbar samman på Wembley stadium.

Utmanare till titeln

Ska man dock tro Mathias Lühr på Sportexpressen så är det inget av dessa lag som kommer att vara med och slåss om att sno åt sig titeln från regerande mästarna Seattle Seahawks. Lühr anser att Seahawks står som favoriter även denna säsong, men att det finns ett antal lag som man får se upp för – inte minst i inledningsmatchen mot Green Bay Packers, som sedan ett par år tillbaka har revansch att utkräva på Seahawks.Enligt Lühr så kommer Green Bay Packers att kunna slå vilket lag som helst om bara försvaret kliver upp några snäpp sedan förra säsongen, och då krävs att storstjärnan, quarterbacken Aaron Rogers håller sig frisk och kry hela säsongen.