Amerikansk fotboll är som alla vet inte någon jättestor sport i Sverige. Dock spelas det faktiskt amerikansk fotboll på en hel del håll runt om i landet.

Den högsta serien är den så kallade Superserien i vilken för närvarande nio lag spelar. Under denna finns den så kallade Superettan med för närvarande tre lag och utöver denna tre regionala serier i form av division 1 östra, västra och södra med mellan fem och sex lag i vardera serie.

På landslagsnivå har Sverige nått stora framgångar inom amerikansk fotboll, framför allt år 2005 när man vann EM på hemmaplan i Malmö. I VM har man också nått framgångar. I det första VM som spelades, i Italien år 1999, tog man brons och 2007 i Japan kom man fyra. Nästa år avgörs VM i Stockholm, något som kan vara värt att komma ihåg för alla som gillar amerikansk fotboll.

Även på damsidan spelades det amerikansk fotboll i Sverige, dock inte med särskilt många utövare. Totalt spelar för närvarande fem lag i det som heter division 1 och som består av lag i och omkring Mälardalen.